ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΑΛΙΔΟΥ | ΑΝ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ | D-0880281 

Η 19χρονη Μαρία Πασαλίδου γεννημένη και μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τον Πόντο και τη Νότια Κρήτη, σπουδές μουσικής από τα εννέα της χρόνια (πιάνο, σαντούρι, κιθάρα, φωνητική) έρχεται να μας συστηθεί και να ξεδιπλώσει το ταλέντο της με τον καλύτερο τρόπο μέσα από ένα τραγούδι σπουδαίων δημιουργών και συντελεστών… του Αντώνη Μιτζέλου στη μουσική, της Μαίρης Λαμπαδίτη και του Χάρη Καφετζόπουλου στους στίχους!
«Αν μ’ αγαπάς» όσο εγώ σ’ αγαπώ, στο παιχνίδι αυτό να ποντάρεις διπλά.. μουσική μελωδική και δυναμική με ethnic στοιχεία, στίχοι άμεσοι και στιβαροί ύμνος στην αγάπη και τον έρωτα! Τα μοναδικά συναισθήματα που στους δύσκολους καιρούς μας είναι στήριγμα, ελπίδα και η ίδια η ζωή.
Στις ορχήστρες ο αγαπημένος Αντώνης Γούναρης που έδωσε την τόσο φρέσκια πνοή στο υπέροχο αυτό τραγούδι.
Στη λύρα ο Λευτέρης Ανδριώτης, στο σαντούρι την χαρισματική και περίτεχνη ερμηνεία η Μαρία Πασαλίδου.
Στη διεύθυνση παραγωγής ο Βίκτωρ Πολυδώρου.

Καλή ακρόαση!

Επικοινωνία: Μαρία Αλεξανδρίδου  693 700 1000

Buy/Stream here:
🎧iTunes:
https://itunes.apple.com/album/id1534917619
🎧Spotify:
https://open.spotify.com/album/1vjCQbRkFMEyYEfJ0ywkrp
🎧Amazon:
https://www.amazon.com/An-m-Agapas/dp/B08KTCHVF7/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=pasalidou&qid=1602571238&s=dmusic&sr=1-1
🎧Deezeer:
https://www.deezer.com/album/178174742
🎧Napster:
http:// https://gr.napster.com/artist/maria-pasalidou/album/an-m-agapas

ΑΝ Μ’ ΑΓΑΠΑΣ

Πάλι χάνω, στο νήμα πάνω
και παίζω με τη ζωή
μοιάζει με ρόδα η αγάπη
κολλάει στην άμμο
να τρέξει δεν μπορεί.

Όλα μοιάζουν, παλιές αγάπες
σαν χάδι μιας βραδιάς
σκιές που με ξεγελάνε
μου παίρνουν τη θέση
στο τρένο της καρδιάς.

Αν μ’ αγαπάς, όσο εγώ σ’ αγαπώ
στο παιχνίδι αυτό
να ποντάρεις διπλά
αν μ’ αγαπάς, να το πεις στο κορμί
που σε θέλει πολύ
που καίει σαν φωτιά.

Σβήνει η μέρα, ξανά Δευτέρα
σβήνει και το φιλί
σε μια ακτή θα περάσω
τον ήλιο βέρα
σου δίνω όλη τη ζωή. 


Μαρία Πασαλίδου
portrait

Η Μαρία Πασαλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 10/09/2001 μένει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με καταγωγή από τον πόντο και την Νότια Κρήτη.
Από μικρή ηλικία  έχει ακούσματα έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής μέσα από το σπίτι της και οι γονείς της διέκριναν την κλίση της στην μουσική.
Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο ωδείο φίλων μουσικής τέχνης Ωραιοκάστρου, όταν πήγαινε Δευτέρα δημοτικού με κλασικό πιάνο. Συμμετείχε στην χορωδία του ωδείου και σε ηλικία 11 χρονών ξεκίνησε μονωδία  στο ίδιο ωδείο όταν ο καθηγητής της διέκρινε τη χαρισματική της φωνή.
Το 2015 έλαβε μέρος στην φιλανθρωπική συναυλία του Βασίλη Λέκκα  στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Όμορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη.
Αργότερα το 2011-2012  μετά από ακρόαση μπήκε στη χορωδία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου και παρέμεινε για 4 χρόνια.
Το 2014 της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει στην Όπερα Carmen του Bizet που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε πολλές άλλες Χορωδιακές συναυλίες.
Τη σχολική χρόνια 2013-2014 περνάει στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης  όπου και παρέμεινε μέχρι την Δευτέρα λυκείου. Η Μητέρα της της πρότεινε να διαλέξει ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό όργανο το σαντούρι με καθηγήτρια την Κ. Σοφία Ηλιάδου με την οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται μέχρι και σήμερα.
Συμμετέχει σε ένα σύνολο 10 σαντουριών που έχει έδρα τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου  Γιαννιτσών  πραγματοποιώντας πολλές εκδηλώσεις.
Στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης  ήταν στο σύνολο Νεότερης Ελληνικής Μουσικής  του Δημήτρη Πρατσινάκη και συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ξάνθης στα Χατζιδάκια. Παράλληλα διδάχτηκε Βυζαντινή μουσική στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Δημήτρη Πρατσινάκη.
Το 2016-2017 αλλάζει ωδείο και γράφεται στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης  με σκοπό να συνεχίσει τις μουσικές σπουδές της στο μάθημα μονωδίας και υποχρεωτικού πιάνου .Τελείωσε το Γ’ υποχρεωτικό πιάνο με βαθμό 9,5 και τις δύο τάξεις ιστορία μουσικής ενώ φέτος τελειώνει  της 2η τάξη μορφολογίας και το Γ’ υποχρεωτικό Αρμονίας. Στο μάθημα Dictee πέρασε με βαθμό 9,5 και στο solfez με βαθμό 9.
Το ενδιαφέρον της για το έντεχνο τραγούδι δε σταμάτησε ποτέ παρά τις κλασικές  της σπουδές έτσι το 2017 αγοράζει ακουστική κιθάρα και αρχίζει από μόνη της να παίζει και να τραγουδά αγαπημένα έντεχνα τραγούδια.
Από τον Απρίλιο του 2020 ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας με τον Γιώργο Αετόπουλο για να βελτιώσει μη τεχνική της!Τον Ιούνιο του 2020 υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την δισκογραφική εταιρεία POLYMUSIC και μπαίνει στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου της τραγουδιού σε μουσική Αντώνη Μιτζέλου, στίχο της Μαίρης Λαμπαδίτη και του Χάρη Καφετζόπουλου, ενώ την ενορχήστρωση ανέλαβε ο Αντώνης Γούναρης και την διεύθυνση παραγωγής ο Βίκτωρ Πολυδώρου.