Artists

ΙΩΑΝΝΑ ΣΕΒΟΠΟΥΛΟΥ | IOANNA SEVOPOULOU
Biography

ΙΩΑΝΝΑ ΣΕΒΟΠΟΥΛΟΥ | IOANNA SEVOPOULOU

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο BCA College ναυτιλιακά και τρεις ξένες γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Παρακολούθησε επίσης, μαθήματα χορού 7 χρόνια (κλασικό μπαλέτο). Αυτοδίδακτη από μικρή στο πιάνο, συμμετείχε σε σχολικές εκδηλώσεις παίζοντας και τραγουδώντας.

Στα δεκαεννέα της αποφάσισε να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη, το τραγούδι. Παρακολούθησε εντατικά μαθήματα φωνητικής και θεωρία μουσικής, με τον Δημήτρη Μαγκαφά και κατόπιν με την Julie Massino για τέσσερα χρόνια.

Έκανε πολλές επαγγελματικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως το Γιάννη Πάριο, Γλυκερία, Γιώργο Μαζωνάκη, ΄Αντζελα Δημητρίου, Θάνο Καλλίρη κ.α.

Την επαγγελματική της πορεία σημάδεψε η συνεργασία της με την Άννα Βίσση, επί τέσσερα συναπτά έτη, όπου εκτός από εμφανίσεις σε γνωστά νυχτερινά μαγαζιά όπως Αστέρια, Γκάζι, Riba’s, περιλάμβανε μια σειρά από συναυλίες σε Αμερική, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία και Ν. Aφρική.

Το 1999 πραγματοποιεί το δισκογραφικό της ντεμπούτο στην Polygram, με το CD Single “Joanna S” και το τραγούδι “Πριν μου πεις λοιπόν λυπάσαι”, που κυριολεκτικά κατακλύζει όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η σύνθεση του τραγουδιού & η παραγωγή ανήκει στον Joey Balin, σε στίχους της Ιωάννας & της Χαράς Σεβοπούλου, καθώς και σε ιταλικούς στίχους από την ίδια την ερμηνεύτρια, που επίσης έκανε αίσθηση.

Το πρώτο της Album κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2002 από την Universal Music, σε ύφος ελαφρολαϊκό,  με τίτλο “Είμαι τρελοκόριτσο”, σε στίχους Πάνου Φαλάρα και μουσική Κώστα Μηλιωτάκη και Μάκη Γιαπράκα.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συνεργασία της Ιωάννας με τον Γιώργο Τσαλίκη στο τραγούδι “Ξέφυγα”, το όποιο αποτελεί και την πρώτη συνθετική απόπειρα του γνωστού τραγουδιστή, ενώ αλλά τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν το “Σκότωσε με να τελειώνω” και “Τον λόγο σου δε κράτησες”.

Στην συνέχεια αφήνει τις μεγάλες πιστές και αποφασίζει να εμφανιστεί σε μικρότερους χώρους, κάτι που την έκανε να ξεχωρίσει για τις live εμφανίσεις της, που συνδύαζαν φωνή και σκηνική παρουσία.

Το 2007 ακολουθεί η επόμενη δισκογραφική της δουλειά με την Symphony. Η επανασύνδεση του Joey Balin με την Χαρά Σεβοπούλου στον στίχο, είχε σαν αποτέλεσμα τα δυο υπέροχα τραγούδια “Έφυγες” και “Μακριά σου”, δύο μοναδικές ερμηνείες, στις οποίες η Ιωάννα παρουσιάζεται πιο ατμοσφαιρική και ερωτική από ποτέ.

Highlight της δουλειάς αυτής ήταν το Remix του τραγουδιού “Έφυγες”, για το όποιο ο Joey επιστράτευσέ ένα σπουδαίο όνομα, την dj Tracy Young η οποία υπογράφει τα remixes καλλιτεχνών όπως της Madonna, Pink,Britney, Spears και Christina Aguilera. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηχογράφηση έγινε στις Βρυξέλλες σε ένα από τα καλυτέρα studios.

Το 2010 επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα Pop Mainstream Album από την Impact Music με τίτλο “Της καρδιάς τα μυστικά” σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου. Το Album επίσης περιλαμβάνει δυο τραγούδια διασκευές των “Εκείνος κι Εκείνος” και μια ερωτική μπαλάντα του Γρηγόρη Πετράκου. Ξεχωρίζουν το ομότιτλο “Της καρδιάς τα μυστικά” και το “Πληγή που πονά”.

Τα τελευταία χρόνια σε ένα “one woman show”, που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, έχει δημιουργήσει το δικό της fan club που την ακολουθεί σε κάθε εμφάνιση της σε μουσικές σκηνές και ατμοσφαιρικούς χώρους, όπου κινείται με άνεση σε μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου, ερμηνεύοντας κλασικές ξένες και ελληνικές επιτυχίες σε 6 γλώσσες. Επιπλέον συνεργάζεται για επαγγελματικά & ιδιωτικά events, σε χώρους όπως στο Ekali Club, Private house of Island, πολυτελή ξενοδοχεία, Casino, ιδιωτικούς χώρους, κ.α.

Τον Φεβρουάριο του 2020 αρχίζει η δισκογραφική συνεργασία της Ιωάννας με την POLYMUSIC και πρώτο τραγούδι κυκλοφορίας το «Δεν νιώθω τίποτα» σε μουσική Κώστα Μακεδόνα και στίχο Βίκυς Γεροθόδωρου.

 

Επικοινωνία: Μαρία Αλεξανδρίδου 693 700 1000