Artists

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ – GIORGOS SPETSIOTIS
Biography

Γιώργος Σπετσιώτης  portrait:

Ο Γιώργος Σπετσιώτης γεννήθηκε το 1996 στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η τριβή του με την μουσική ξεκίνησε 2005 με την συμμετοχή του στην Χορωδία Δήμου Μυτιλήνης έως και το 2011, όπου μεταφέρθηκε στην Χορωδία Animato μέχρι και σήμερα. Παράλληλα φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης το 2008 – 2014 και στο Κέντρο Ανατολικής Μουσικής το 2011 – 2013.

Από το 2012 εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός, διοργανώνοντας συναυλίες και κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις.

Επίσης, κατά την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό το 2015, υπηρέτησε στην Στρατιωτική Μουσική Μυτιλήνης. Έχει τελειώσει το τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης 2016 – 2018.

Έλαβε μέρος στο μουσικό reality ‘’House Of Fame La Academia’’ του τηλεοπτικού ομίλου ΣΚΑΪ τον Φεβρουάριο του 2021 και πήρε την 5η θέση, ακούγοντας τις πιο θετικές κριτικές και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τον Νοέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του Single με τίτλο

‘’Το ‘Χω Πληρώσει Ακριβά’’, σε μουσική Άκη Δείξιμου και στίχους Ηλία Χριστοδούλου, ενώ την οπτικοποίηση του έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Νεμποτάκης (NEBOVISION), κάνοντας έτσι την πρώτη του δισκογραφική δουλειά στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Τον Ιανουάριο του 2022 έκανε ακόμα μία τηλεοπτική εμφάνιση, παίζοντας μουσική στο πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο της εκπομπής ‘’Αυτό είναι Σαββατοκύριακο’’ στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN BEYOND, ως κεντρικός καλεσμένος.

Τώρα είναι τελειόφοιτος του τμήματος BA (Hons) Music Technology & Production του Μητροπολιτικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί σε συνεργασία με το UEL (University of East London) και φοιτητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην μουσική δεξιότητα «Τραγούδι».

Τον Απρίλιο του 2022 υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την δισκογραφική εταιρεία POLYMUSIC και με τον κ. Βίκτωρ Πολυδώρου παραγωγό του, ετοιμάζει και την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά που θα κυκλοφορήσει άμεσα.
9 Μάιου  2022 και ο Γιώργος Σπετσιώτης συνεργάζεται με την Μαρία Πασαλίδου και κυκλοφορεί το ντουέτο «Μιλάνε τα μάτια» σε μουσική Γιώργου Κατσαρού, στίχους Γιάννη Πάριου, πρώτη εκτέλεση από τον μοναδικό Τόλη Βοσκόπουλο, διασκευή από τον Βίκτωρα Πολυδώρου και ενορχήστρωση του Αντώνη Γούναρη που αγαπιέται από την πρώτη στιγμή παίζεται παντού και έχει χιλιάδες views!
16 Μάιου  2022 ο Σπετσιώτης με το ερωτικό single «Το’χω πληρώσει ακριβά» σε μουσική Άκη Δείξιμου, στίχους Ηλία Χριστοδούλου και ενορχήστρωση, πλήκτρα, προγραμματισμό του Λεωνίδας Τζίτζου συνεχίζει τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα με εξαιρετικές ερμηνείες!
Οκτώβριος του 2022 ο Γιώργος Σπετσιώτης κυκλοφορεί το τραγούδι με τίτλο «Έλα όπως τότε» σε μουσική Νικόλα Μαυρέση και στίχους της Αζάτ Χελβατζιάν. Στην ενορχήστρωση και τις κιθάρες ο Αντώνης Γούναρης. Ένα έντεχνο χασάπικο που αγαπιέται από την πρώτη στιγμή!
Ιούνιος 2023 και ο Γιώργος Σπετσιώτης κυκλοφορεί την δυναμική μπαλάντα «Μικρό κουτί» σε μουσική Βίκτωρα Πολυδώρου και στίχους Βασίλη Φουτσιτζή. Τα ραδιόφωνα και το YouTube αγκαλιάζουν με αγάπη την μοντέρνα αυτή κυκλοφορία και την τιμούν δεόντως! Στην ενορχήστρωση και τις κιθάρες ο αγαπημένος Αντώνης Γούναρης.
Ιανουάριος 2024 «Τα λόγια» είναι το ζεϊμπέκικο που ουσιαστικά βάζει δισκογραφικά τον Γιώργο Σπετσιώτη στον δρόμο του λαϊκού τραγουδιού με τον καλύτερο τρόπο. Οι ζυγισμένοι και άμεσοι στίχοι το Σπύρου Βολτέα παντρεμένοι με την στιβαρή μουσική του, δίνουν την σκυτάλη στον Γιώργο να σφραγίσει με την δωρική και συνάμα ερωτική ερμηνεία του το σπουδαίο αυτό τραγούδι! Ο συνήθης ύποπτος Αντώνης Γούναρης υπογράφει την ενορχήστρωση και δίνει πνοή με τις κιθάρες και τον τζουρά του.