ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΑΙΞΩ

Συμμετέχει ο ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

Η νέα δισκογραφική πρόταση του Μιχάλη Τερζή, περιλαμβάνει μουσικές εικόνες που συνθέτουν μια θαυμαστή συγχορδία των χρωμάτων και που στέκουν σ’ένα νοητό ορίζοντα που αποτελεί τον ηχητικό κόσμο του εκλεκτού συνθέτη.
Είναι ένας κύκλος Λυρικών τραγουδιών για πιάνο και φωνή, που περιγράφουν με σπάνια ευαισθησία μιαν εποχή και τους Μύθους που την προσδιόρισαν.
Ο ίδιος ο συνθέτης στο πιάνο παίζει και ερμηνεύει 8 από τα 10 τραγούδια του, τα περισσότερα από τα οποία υπογράφει στιχουργικά ο συνθέτης, ενώ υπάρχουν 2 μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά και ένα του Ηλία Κατσούλη.
Η παρουσία του ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ σφραγίζει ανεξίτηλα τον χαρακτήρα του δίσκου, με δύο σπάνιες σε ευαισθησία και ωριμότητα ερμηνείες των τραγουδιών
1) «Χρυσομαλλούσα» σε ποίηση Κωστή Παλαμά
2) «Στον παλιό τον κινηματογράφο» σε στίχους του Μιχάλη Τερζή.
Η «Συγχορδία των Χρωμάτων» είναι κατάθεση ψυχής του συνθέτη για την εποχή και τον Μύθο του Μάνου Χατζιδάκη, τραγούδι που έγραψε εκείνο τον…αλλόφρονα Ιούνιο, όταν εκείνος ξεκίνησε το ταξίδι για τον Σείριο.
Ο Μιχάλης Τερζής θεωρεί πως κάθε τραγούδι είναι και μια διάφανη εικόνα του ιδίου προσώπου, όμως κάθε φορά διαφορετική, όπως την σμιλεύει ο ίδιος ο χρόνος με την δύναμη του, η ταραγμένη εποχή μας, η εποχή της μουσικής που πάντοτε είναι στα χέρια μας να την ανακαλύψουμε…