Artists

ΛΙΑ ΖΑΪΟΥ – LIA ZAIOU
Biography

Λίγα λόγια για τη Λία Ζάιου..

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η καρδιά της ανήκει σε Καναδά (έχοντας υπηκοότητα) και σε Τήνο που είναι η οικογένειά της. Από μικρή ασχολήθηκε με την μουσική μαθαίνοντας μαντολίνο και αποφοιτώντας από Μουσικό Σχολείο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της  στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο ως θεατρολόγος και έχει ασχοληθεί πολύ ενεργά με τη διδασκαλία.
Αλλά και ως ηθοποιός τελειώνοντας δραματική σχολή πρωταγωνιστεί και γράφει θεατρικά έργα. Θεωρεί το τραγούδι, το χορό και το θέατρο ως μια ενιαία τέχνη οπότε έχει μοιράσει τον εαυτό της κ στα τρία. Γράφει τραγούδια, ερμηνεύει κ χορογραφεί από πολύ μικρή.
Τον Απρίλιο του 2022 η Λία εντάσεται στο δυναμικό της Polymusic και με παραγωγό της τον κύριο Βίκτωρ Πολυδώρου ηχογραφεί το πρώτα της single. Το “Για Φαντάσου” σε μουσική Βίκτωρ Πολυδώρου, στίχους Μαρκέλλας Βασιλείου και το “Fantasy Is Real” που είναι η Αγγλόφωνη version του “Για Φαντάσου” σε στίχους Μιχάλη Κεχαγιά ενώ στην ενορχήστρωση και τις κιθάρες συναντάμαι τον Αντώνη Γούναρη.
Μάρτιος 2023 και η Λία Ζάιου κυκλοφορεί το εντυπωσιακό Hit “Αν το σηκώσεις.. το σήκωσες” σε μουσική-στίχους του Θάνου Λέγγα, ενορχήστρωση Γιάννη Θάνου στο studio HXOMETRO και οπτικοποίηση από τον Χρήστο Νεμποτάκη στα NEBO studios.
Δεκέμβριος 2023 η Λία Ζάιου εντυπωσιάζει με τον ρόλο της Τσέρι στο musical του Γιώργου Βάλαρη “Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας” με τους Αλέξανδρο Μπουρδούμη και τους μικρούς Σπύρο Ντούγια και Γιώργο Καραμολέγκο!